Lämna en kommentar

Citat av Dalai Lama

Krig verkar vara en del av mänsklighetens historia. Då vi tittar på vår planets situation förr i tiden var länder, regioner och till och med byar ekonomiskt självständiga från varandra. Under de omständigheterna kunde förintelsen av vår fiende ha varit en seger för oss. Det fanns en relevans för våld och krig. Men idag är vi så beroende av varandra att begreppet krig har blivit utdaterad. När vi möter problem eller oenigheter idag måste vi nå lösningar genom dialog. Dialog är den enda lämpliga metoden. Ensidig seger är inte längre relevant. Vi måste arbeta för att lösa konflikter i en försoningens anda och alltid tänka på andras bästa. Vi kan inte förgöra våra grannar! Vi kan inte ignorera deras bästa! Att göra så skulle i sista hand få oss att lida. Jag tycker därför att begreppet våld nu är olämpligt. Ickevåld är den lämpliga metoden.

Om du kan, hjälp andra; om du inte kan göra det, skada dem åtminstone inte.

Om du inte älskar dig själv, kan du inte älska andra. Du kommer inte ha förmågan att älska andra. Om du inte har medkänsla för dig själv då kommer du inte ha förmågan att ha medkänsla för andra.

Mänsklig lycka och mänsklig tillfredsställelse måste komma inifrån sig själv. Det är fel att förvänta sig att den slutliga tillfredsställelsen ska komma från pengar eller från en dator.

I utövandet av tolerans, är ens fiende den bästa läraren.

Kärlek och medkänsla är nödvändigheter, inte lyx. Utan dom kan inte mänskligheten överleva.

Gamla vänner försvinner, nya vänner kommer. Precis som dagarna, de kommer och de går. Det viktiga är att göra dem meningsfulla; En meningsfull vän, en meningsfull dag.

Det är här är min religion. Det behövs inga tempel;ingen komplicerad filosofi. Vår hjärna och vår hjärta är vårt tempel; filosofin är medkänsla.

Sömn är den bästa meditationen.

Man säger i Tibet;en tragedi skall användas som en kraftkälla.

26fc6450-13f9-4acd-aa67-4aa2bef4a32d

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: