Lämna en kommentar

En fyra för tre

Håller just nu på och kollar på den är inne på andra säsongen nu. Serien kretsar kring ett äldre par, Lennart och Maggan (spelade av Björn Gustafson och Birgitta Andersson), som hyr ut övervåningen i sitt hus till två unga tjejer, Jessica (Anna Jacobsson) och Kristin (Lina Perned). Dagen efter en blöt fest hittar de studenten Tobias (Göran Gillinger) som ligger och sover i flickornas badkar. Tobias saknar eget boende och får erbjudande av tjejerna att flytta in hos dem. Den gnällige hyresvärden Lennart vill först inte tillåta Tobias att flytta in, eftersom han inte vill ha ”några sexorgier” i huset. När Tobias ljuger för Lennart och säger att han är homosexuell och inte alls intresserad av tjejerna får han flytta in i lägenheten.

Jag tycker att denna serier har det mesta och man får ett gott skratt av all den situationskomedi som serien kretsar kring. Samt att Björn Gustafson som vanligt är i sett esse som Lennart. Det en sal som är synd är att Lennart och Maggan försvinner under säsong fyra då dom flyttar och istället så kommer Bjarne in som ny hyresvärd spelad av Göran  Ragnerstam som dessutom är med i säsong ett och spelar då en rätt knäpp studierektor till Tobias. Han är inte dålig på något sätt som Bjarne men jag tycker ändå att serien förlora lite av sin charm som fanns under säsonger då Lennart och Maggan är med. En annan sak som jag tycker är synd med serien är att den slutar väldigt tvärt med det sista avsnittet av säsong fyra.

Den säsongen slutar precis som att de skulle komma en säsong efter men så blev tyvärr inte utan allt blir dessvärre hängande i luften. Förutom det anser jag att En fyra för tre är en av dom bästa komediserierna som har gjorts i Sverige igenom åren som har gått, en annan som håller samma klass är c/o Segemyhr i alla fall de tre första säsongerna innan jag tycker att de förstör den serien igenom att ändra karaktärerna och miljön för mycket. Men det är en helt annan historia som kanske kommer senare.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: