Lämna en kommentar

Smugglardrottningen

Beskrivning utav boken:

Boken som jag har läst ut igår är en relativt ny bok av Nicola Cornick, det visst den tredje boken ur en fristående serie som heter Skotska hjärtan. Denna bok handlar bland annat om en rysk prins Lucas Orolov eller Lucas Black som han heller kallar sig, han lever numera i Skottland där hans fader härstammade ifrån men han är varken intresserade av sin titel, hans faders arv eller sin familj utan han ängar sig helst åt affärer och kortspel. Ända tills den dagen då hans yngre halvbroder kommer på besök från Ryssland. Som vill komma sin äldre styvbroder närmare men innan det hinner ske så mördas han när han är på besök hos en hertig i de skotska högländerna där nu. Lucas beger sig nu till detta ställe för att få ta på sin halvbroders mördare som säg vara ett gäng whiskysmugglare i trakten. Och innan han vet ordet av så träffar han på dessa och deras mytomspunna ledare smugglardrottningen en kvinna som han kommer mycket nära, vem är hon? Och hur kommer det att gå för Lucas som betjänt som han söker som anställning hos den hertig som hans halvbroder besökte innan han mördades? Samt vem mördade hans halvbroder och varför?

En annan huvudkaraktär som bok kretsar kring är lady Christina MacMorlan, dotter till hertigen som Lucas halvbroder besökte, en gammal ungmö i societetens ögon som styr allt slottet, hushållet och att hålla ihop familjen och klanen utom på pappret.  Vad händer när Lucas Black kommer? Detta från ni veta om ni läser denna bok.

Min kommentar om boken:

Jag tycker att denna bok är slukande redan från början, huvudkaraktärerna är lätta att känna med och kärleken som finns i boken tar tag i en som man rycks med i alla känslor som utspelar sig. Den är spännande, rolig, sensuell och även sorglig på sina håll och kanter. En bok som jag starkt rekommenderar till den som hungrar efter allt detta samtidigt älskar Skottland och dess natur.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: