Lämna en kommentar

Filmen: Whiplash

Som handlar om den 19-årige Andrew Neiman, som är en jazztrummis som studerar på en musikhögskola i New York. Terence Fletcher, som leder skolans främsta jazzensemble, upptäcker Andrew och tar med honom i sitt jazzband. Där får Andrew stå ut med hårt kränkande av Fletcher som ständigt förolämpar och hånar honom varje gång han inte uppnår Fletchers förväntningar. Desperat över att imponera på Fletcher övar Andrew tills han blöder från sina händer och gör slut med sin flickvän för att få bort all distraktion.

Jag tycker väldigt mycket om den här filmen även om den var tung ibland av den prestationsångest som återspeglas i Andrew och dom andra i jazzensemblet vid några tillfällen. Det känns som att en skugga av den stora jazztrummisen Buddy Rich, som anses vara ”världens största trummis”, vilar över filmen och huvudrollskaraktären. Så jag ger denna 5 av 5 möjliga, kan starkt rekommendera den för jazzälskare till personer som bara söker en film att kolla på.

Här kommer också ett framträdde av Buddy Rich och en annan stor jazztrummis Ed Shaughnessy i The Tonight Show Starring Johnny Carson från 1978:

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: