Lämna en kommentar

All sort hat har konsekvenser på något sätt, varje gång något negativt

Efter att ha läst ett inlägg om manshat kontra kvinnohat på en blogg ägde av en kände artist, ställer jag följande frågor efter att ha sett en kommentar där om att hon vill väcka debatt med sina provokationer igenom generaliseringar, vad är anledning till att en debatt ska väckas och vad ska den leda till? Är detta inlägg verkligen hållbart för en saklig debatt? Ska man få ge kritik eller måste alla hålla med den som har startat debatten? Är personen som starta debatten verkligen intresserade av en saklig debatt eller är det något annat?

Att bygga upp hela debattinlägget på en rad argumentationsfel som tex. guilt by association. Ger inte direkt något intryck att de är en saklig debatt som personen är ute efter utan bara för att få ventilera sitt egna hat och generaliseringar mot något, i detta fallet män. Att personen dessutom hyllar en radikalfeminist som anser att män är en sjukdom och som anser att dessa ska hålla tyst i den feministiska debatten som enligt denna enbart tillhör kvinnor, visar också tydligt åt vilket håll denna debatt bär åt.

Kampen för ett jämställt samhälle handlar inte om ett kön utan om alla. Att dessutom dessa personer inte tål konstruktiv kritik utan avfärdar den som att man är kränkt eller att man inte vet sitt egna bästa om man inte håller med dom, gör att en öppen debatt är dömd att misslyckas redan på förhand. Och kommer att sätta korkben för själva kampen som de påstår stödja. De  är oroväckande, att just sådan här personer får allt större genomslag i samhället. Hat kommer aldrig att lösa problem eller att leda till ökat jämställdhet som jag trodde att feminism handla om. Det kommer bara att öka motsättningarna, föröka problemen och ta oss längre ifrån ett jämställt samhälle.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: