Lämna en kommentar

Tim Curry

timcurryemperor

Jag kan väl erkänna att är det en skådespelare som jag verkligen älskar så är det Tim Curry mest kände från filmer så som The Rocky Horror Picture Show från 1975, Annie från 1985 och Ensam hemma 2 -Vilse i New York från 1992, där han spelar den lömska ägaren till hotellet som Kevin bor på. Men två av mina favoritfilmer med honom är Jakten på Röd Oktober från 1990, där han spelar den plikttrogna läkaren Dr. Petrov ombord på atomubåten Röd Oktober och den andra filmen är De tre musketörerna där han gör ett trovärdig och bra porträtt av den mäktig Cardinal Richelieu. För den yngre publiken är han nog mera känd för de olika spelen som han har gjort roller eller gett sin röst till olika karaktärer i, så som den sovjetiska premiärministern Anatoly Cherdenko i Commander & Conquer: Red Alert 2 från 2008. Där han spelar bland annat emot Peter Stormare, där spelar en rätt knasig vetenskapsman.

Kan inte låta bli att skratta åt dessa klipp från Ensam hemma 2, bara hans minspel är i klass i sig. 😀

Han spelar oftast skurkroller men trots det så älskar jag honom för han gör dessa roller bra. Listan kan göras lång för denna legend som är en del av min barndom och uppväxt igenom dessa filmer. För ett tag sedan så fick jag höra att för två år sedan fick han en stroke, som inte har kommit fram för än nu detta år igenom att han var med på en ceremoni som arrangerades av Actors Fund of America, där han vann ett pris. Bilderna på honom därifrån är bilden på en helt annan man än den han brukar vara leendet som är hans signum är snett, han vänstra fot är vriden och blicken är tom. Vilket var sorgligt att se. 😦 Det sas också att han hade tappat talförmåga också men det har dementeras och här är en intervju med före ceremonin där han talar lite:

Jag hoppas att han repar sig och blir fullt återställd en dag, så att han kan fortsätta förgylla scenen och bildskärmen med ännu flera briljanta prestationer från detta skådespels geni. Jag hoppas även att jag en dag får äran att träffa honom.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: