Lämna en kommentar

Akutella Bokprojekt

Akutella Bokprojekt

Här kan ni läsa om alla mina aktuella bokprojekt 🙂

Polisen i Yorkdale

Jag har enda sedan jag varit lite haft en dröm om att bli polis och jag är väldigt intresserade av kriminologi, juridik och polisväsendet. Det vara några av sakerna som gav mig inspiration till att skriva denna bokserie om Polisen i Yorkdale, en fiktiv stad i norra delarna av Kalifornien. Genom serien är det en röd tråd, och ingen bok kan läsas utan att man har läst tidigare böcker innan. Där man får följa olika karaktärer och deras liv, i och utanför stationen i Yorkdale. En del är taget ur mitt egna liv, andra delar är helt påhittade av mig själv. Och en tredje del är saker som finns i vår värld.

YPD and The Death Angel

Status: skriver och redigerar

Bakgrund: De senaste dagarna har det kommit ovanligft många patienter med överdos till Yorkdale Hospital, mest ungdomar. En har dessvärre dött. Polisen misstänker att en ny okände och hänsynslös druglord har börjat etablera sig i staden. Dom flesta från punddare till langare är rädda och det ända som polisen vet om dessa mystiska druglord är dennes gatunamn ”The Death Angel”.

YPD and The Hellfighters

Status: Har inte börja skriva på än.

Bakgrund: Onsdagen 9 november 1994 kl.23:38

En kropp har precis hittats vid parkeringen på Corton Avenue. Offret har blivit grovt misshandlade till döds. Den tredje på 10 dagar, alla färgade och krigsveteraner från andra världskriget. Läget är kritiskt, om två dagar är det veterans day och hundra tals veteraner kommer att samlas i Yorkdale.

YPD ad The Business Club

Status: Har inte börja skriva på än.

Bakgrund: Kroppen av Gina Lorenzo, en ung prostituerad kvinna hade hittats i en sopcontainer vid en lagerlokal på Gelton street. Allt ser ut som ett vanligt mord, men så enklet är det inte. Och de vet Kommissarie Hamilton. Även om utredningen kör fast direkt får Hamilton och hans detektiver upp ett spår som kommer att leda dem in i en osynlig värld. Fyllt av pengar, makt, girighet, prostitution och lyx.

Trilogin om Legionär Flavius

Något som nästa alltid har varit ett specialintresse för mig är historia, detta intresse föddes tidigt efter att jag som liten såg en miniserie som hete Gettysburg och handlade om just slaget vid Gettysburg under det amerikanska inbördeskriget. Olika intressområden inom historian har växlat igenom min ungdom men är nu ganska utsprid. Men ett av mina stor områden om man ska säga så är Romarriket och allt kring det.

Och en person som jag framför allt tycker är intressant att läsa om är Julius Caesar, vilket indirekt kommer denna bok att handla om eftersom att man får följa en fiktiv legionär och hans vän igenom den antika världen i Caesars fotspår.

Legionär Flavius

Status: skriver och redigerar

Det kändes som om det var igår som jag var arton och stod på min hemstad Tergeste’s torg. Ivrigt väntande på att det stora äventyret skulle börja, ett äventyr som skulle ta mig till många olika platser i världen, långt bort från mitt hem och familj. Men en sak grämde mig i det hela, jag hade gått emot min egen fader och gjort de som han avrått mig ifrån enda sedan jag var liten, att gå med i den romerska armén. Nu hade jag gjort det och svurit min trohet till senaten, det romerska folket och min befälhavare Julius Caesar. Nu var jag längre inte bondesonen Tiberius Flavius, nu var jag legionär Tiberius Flavius tillhörande den trettonde legionen ( Legio tertia decima).

Överiga projekt

Stockholm Brinner: En fiktiv bok om Stockholms brandkår under dess begynnelse.

Leslies Diner: En kort novell om ett par som driver en diner i slutet av 1940- och början av 1950-talets USA. Deras kärlek är en nagel i ögat på det ”vita” samhället som präglar samhället under denna tid. Thomas Boyd är vit och hans fru Rosa är afroamerikan.

En Handelsmans resa: Handlar om en man som heter David Flinker, som får ärva sin fars företag när denne dör i cancer. Men det är inte riktigt ett vanligt företag som han får ärva, han far var nämligen en kringresande affärsman som rest runt i sin lilla lastbil och säljde, byte eller köpte olika varor. Nu är det dags för David att ge sig ut på riktigt resa, allt för att kunna försöja sin familj.

Greenville Fire: Handlar om brandmännen på en brandstation i en lite fiktiv stad i USA.

Ångest: Kort novell som handlar om en pojke i början av tonåren som har Aspergers. Man får följa honom hur han ser på världen omkring honom. Han har ångest varje dag inför skolan, eftersom att han blir hårt mobbade av sina klasskamrater för de ser honom som annorlunda.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: